„Текстил, мода и животна средина“

Учениците од СОУ “Љупчо Сантов“- Кочани учествуваа во работилница „Текстил, мода и животна средина“. Новата година ја започнуваме со уште една одлична работилница – „Текстил, мода и животна средина“! Проектот „Земјоделските остатоци како текстилна и дизајн...

„Flower Matter“ zoom session

Со секој нареден чекор стануваме се’ понапредни и поуспешни во нашата мисија на проектот „Земјоделските остатоци како текстилна и дизајн суровина во општина Кочани“. Со таа цел , од голема важност е секогаш да бидеме информирани за тековните настани и да делиме идеи и...

ОТВОРЕН ПОВИК

„Земјоделските остатоци како текстилна суровина и дизајн-материјал во општина Кочани” ОТВОРЕН ПОВИК Бараме млади дизајнери (во областа на модата, текстил, дизајн на производи) со иновативна ДНК и напреден пристап. Дизајнери кои се заинтересирани за истражување и...