Денови на кластери ‘16

Денови на кластери ‘16

Промоција на македонската модна сцена и учество на конференцијата, мастер-класа и шоу-соба.

Градот Охрид беше град на кластери на Балканот 2016, кој дава одлична можност за кластерски актери да разменуваат знаења и искуства, да се запознаваат, да создаваат нови партнерства и да уживаат заедно во македонското гостопримство, вкусната храна, виното, историјата, природата и музиката.

Овогодинешната конференција собра повеќе од 150 експерти за економскиот развој базирани на кластери, академици и кластерски експерти од 5 континенти: Азија, Австралија со Океанија, Северна Америка, Африка и Европа; 27 земји беа вклучени во подготовката и имплементацијата на практичари и академски песни: Нов Зеланд, Јужна Кореја, САД, Малави, Австралија, Франција, Италија, Холандија, Обединетото Кралство, Тунис, Црна Гора, Данска, Германија, Австрија, Чешката Република, Полска , Словенија, Унгарија, Хрватска, Романија, Бугарија, БиХ, Албанија, Грција, Турција, Македонија и Србија.